Şirketinize Kendinizi Ne Kadar Adadınız?

Ocak ayında Ustalığa odaklanmamızın bir parçası olarak, bugün Hedef Ustalığına daha derin bir bakış atıyoruz. Destinasyon Ustalığı, bir işletme sahibinin şirket için net bir misyon ve vizyona sahip olması gerektiği anlamına gelir. Bu temel doktrinler, işletmenin yaptığı her şey için bir temel görevi görür. Şirketlerin, düşünceli, ilgi çekici ve kaydolan bir misyon ve vizyon ifadelerine ek olarak, herhangi bir kuruluşta çalışan kişilerin performansına ve davranışlarına öncülük edecek temel kültür değerleri de belirlemesi gerekir.

Çoğu zaman bir misyon, vizyon beyanı ve temel değerler afişe ve bazı şirket literatürüne konur ama şirketin dönüşmesine ve yönlendirilmesine asla yardımcı olmaz. Bazı şirket etkinliklerinde tozları dökülür, ancak kelimeler, düşünceler ve ifadeler organizasyonun katmanlarına nüfuz etmez, bu nedenle organizasyon içindekilerin zihniyetlerini yönlendirmekte başarısız olurlar.

Bunlar netlik ve misyonun, vizyonun ve temel değerlerin özümsenmesi olmadan kâğıt üzerinde boş sözlerdir. Ön saflardaki çalışanlardan en üst düzey yönetime kadar, temel değerler, tüm çalışanların misyon ve vizyona sadık kalmasını sağlamak için bir hesap verebilirlik düzeyi görevi görür.

Gerçek değişime ve gerçek başarıya ulaşma taahhüdü, uzun vadede dönüşüm değişiklikleri yapmak için önemlidir. Taahhüt demek; a: gelecekte bir şey yapmak için bir anlaşma veya taahhüt b: taahhüt edilen bir şey c: zorunlu olma veya duygusal olarak kendini adama durumu.

Kelimeleri düşünün. Kendini adama bir taahhüt, bir yükümlülüktür ve duygusal olarak yönlendirilir. Bu onları eyleme geçirdiği için hafife alınacak bir kelime değildir. Önlerindeki bir eylem tarzına sadık kalmaya yemin eder. Şirketin amaç ve hedeflerine sadece sembolik bir düzeyden daha fazlasını taahhüt edenleri bağlar, ancak büyük bir duygusal derinlikle yapılmalıdır.

Şirketinizde tüm çalışanlar hedefleri gerçekleştirmek için hangi aksiyonları gerçekleştireceğini taahhüt etmelidirler ve kendilerini adamalıdırlar. Adanmışlığı öncelikle kişisel düzeyde sağlamlaştırmak için aşağıdakileri göz önünde bulundurun;

  • Daima profesyonel olmaya odaklanın
  • Önce müşteriyi koyun
  • İyi bir takım arkadaşı olun
  • Motive ve pozitif kalın
  • Daima kendinizi büyük resme odaklayın (vizyonunuz)

Çalışanların taahhütlerini yerine getirmesini sağlamak için şirket sahibi olarak sizin cesur adımlar atmanız gerekir;

  • Anlaşılması kolay ve ölçülebilir net hedefler belirleyin.
  • Kariyer geliştirme fırsatları ve gelişim planları oluşturun
  • Çalışanlarınızın sesine saygı gösterin, kapsayıcı ve şeffaf olun
  • Çeşitliliğe bağlılık
  • Zorlu ve ödüllendirici bir çalışma ortamı sağlayın
  • Değişim konusunda şeffaf olun
  • Ekibinizin savunuculuğunu yapın ve ekip kaynaşmasını teşvik edin
  • Tutarlı ve adil olun
  • Her zaman net iletişim ve net objektif geri bildirim sağlayın
  • Çalışan bağlılığı için stratejiler oluşturun
  • Tükenmişlikten kaçının

ActionCOACH’ da işletmenin işleyişinin, davranışının ve organizasyonun tüm üyelerinin işlerine rehberlik etmek için kullandıkları şeylerin sütunları olarak hizmet eden 14 Kültür Değeri vardır. Bu 14 değerin başında ise “Adanmışlık” vardır.

Kültür Değeri Olarak  Adanmışlık

Başarılı olana kadar kendimi ve bütün bilgimi işime yüzde 100 oranında adarım. ActionCOACH ‘un Vizyon, Misyon, Kültür ve başarısına, mevcut ve gelecekteki ekiplerine ve çalışanlarına her zaman için bağlıyım. Şirket dışında öncelikli olarak, her zaman için ActionCOACH ürün ve hizmetlerini tavsiye ederim.

13 kültür değerinin geri kalanını görmek için https://seldadogancan.com/hakkimda/14-kultur-degerimiz/       ziyaret edin.

Öyleyse kendinize şu soruları sorun.

Kuruluşunuzdaki adanmışlığı tanımlayan şey nedir?

Çalışanlarınızın katılımını sağlamak ve onların organizasyonun misyon ve vizyonuna bağlılığını sürdürmek için adanmışlığı ve hangi faaliyetleri desteklediğinizi nasıl gösteriyorsunuz? Hedef Ustalığına şirketiniz kendini ne kadar adadı?

Gelin öncelikle Şirket Analizi/ Firma Analizi yaparak şirketinizin sağlık kontrolünü yapalım ve yapacağımız birebir görüşmede iyileştirme fırsatlarını öğrenin.

Selam ve Sevgilerimle

Bu gönderi size ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza dokunun!

Ortalama Derecelendirme / 5. Oy Sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuza göre...

Sosyal medyada bizi takip edin!

Bu gönderi sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl iyileştirebileceğimizi söyler misiniz?

(Visited 34 times, 1 visits today)

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir