Nişinizi Tanımlayın: Rakiplerinizden Nasıl Öne Çıkarsınız?

Bir işletme sahibinin odaklanması gereken en önemli konu rekabette farklılaşmadır. Rekabet keyifli ve güzel bir şeydir.

Rekabet ekonomiyi canlandıran ve yeniliği teşvik eden önemli bir konudur… Bu nedenle rekabette rakiplerinizden bir adım önde olmak için sektör trendlerini takip ederken nişinizi tanımlamak için daha çok çalışmalısınız.

Benzer ürün veya hizmetler satan şirketlerle dolu rekabetçi endüstrilerde, rakip denizini aşmak çok zor olabilir.

Bunu yaparken, işletme sahipleri kendilerine çok değerli zaman ve paraya mal olabilecek hatalar yaparlar. Yeni endüstri standartlarına ve gelişmelerine ayak uydurmak güzel olabilir hatta pazarda erken benimseyen bir işletme sahibi olmak, pazarda lider olmanızı sağlayabilir. Ancak işimizin değerinden ve perspektifinden uzaklaşan trendlerden kaçınmaya özen göstermeliyiz.

Genelde işletme sahiplerinin yaptığı iki BÜYÜK HATA vardır:

  1. Fiyat rekabeti
  2. Hedefsiz pazarlama

Bu sarmaldan kaçınmanın en iyi yolu nişinizi tanımlamaktır.

Niş Nedir?

Niş, “belirli bir ürün veya hizmet türü için pazarın uzmanlaşmış bir bölümüdür”.

Bu durum piyasada fiyat rekabeti olmaması olarak tanımlanmaktadır. Hiçbir zaman fiyat üzerinden rekabet etmemelisiniz çünkü birileri her zaman “piyasadaki en düşük fiyatları” sunmaya istekli olacaktır. Birileri her zaman sizi alt etmeye istekli olacaktır ve oyunu oynamaya devam ederseniz, bir süre sonra karı kaybedeceksiniz. Bu yüzden işinizi rekabetten farklı kılmanın başka yollarını bulmalısınız.

İnsanlar yalnızca fiyata dayalı olarak ürün ve hizmet satın almazlar; gerçekten satın aldıkları şey Değer ve Güvendir.

Nişinizi Nasıl Tanımlamalısınız?

İşin anahtarı benzersiz bir şey sunarak kendinizi rekabetten ayırmaktır. Bunu Benzersiz Satış Teklifinizi veya USP’nizi tanımlayarak yapabilirsiniz.

  1. Fazladan Yola Çıkın – Fazladan yol kat etmek, bir müşteri için beklediğinden, talep ettiğinden veya ödediğinden daha fazlasını yapmak anlamına gelir. Onlara önemsendiklerini ve işlerinin sizin için önemli olduğunu hissettirin.
  2. Kaynak Olun – Sadece ürününüzü satmayın, kendinizi de satın. Müşterilerinize düzenli olarak yaratıcı fikirler ve bilgiler sunun.
  3. Özgün ve Gerçek Olun – Güven duygusu ve alçakgönüllülük değerli özelliklerdir. Sabit bir dizi temel değer, inanç ve tutumdan geldiği için davranışlarınızda tutarlı olun.
  4. Yaptığınız İşe Tutkuyla Sahip Olun – Ürününüz için tutkuya sahip olun. Müşterileriniz için neler yapabileceğiniz ve ihtiyaçlarını nasıl çözebileceğinize dair tutkulu olun.
  5. Ürününüze İnanın – Kendinize, misyonunuza, işletmenize, ürün ve hizmetlerinize, yönetiminize ve biz kendimize yardım ederken diğerlerine de yardım etmemize izin veren serbest piyasaya inanın.
  6. Odaklanın – Odaklanmayı sürdürmek çok önemlidir. Her gün, her aktivite, her çağrı ve her çalışma anı belirli bir hedefi hedeflemelidir. Etkili olabilmek için, her seferinde bir şey yapmalıyız.
  7. Mükemmel Müşteri Hizmeti Sunun – Ortaya çıkan sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözün. Müşterilerinizin yaşadığı sorunlara yakından aşina olun ve bir çözüm bulmak için onlarla çalışın.
  8. Hedef Kitlenizi İnceleyin – Müşterileriniz hakkında yürüyen bir bilgi ansiklopedisi olun. Hedeflerini, sorunlarını, hayal kırıklıklarını, beklentilerini, iş yapma tarzlarını, ihtiyaçlarını, hayallerini ve çalışanlarını bilin. Onlardan biri olun. Müşterilere performans, başarı, gelir, pazara nüfuz etme, pozitif büyüme ve uzun ömürlülüğü iyileştirmelerine yardımcı olmak için getirebileceğiniz yöntemler, araçlar, fikirler ve bilgiler için uyanık kalın.
  9. Büyük Resme Odaklanın – İşinizdeki günlük problemlere kapılmayın, aksi takdirde asla ilerleyemezsiniz. İşletmeniz için sahip olduğunuz vizyonu aklınızda tutun ve buna sadık kalın.
  10. Kendinize Yatırım Yapın – Başarının anahtarı kişisel gelişimdir. Rakiplerinizi yenmek için kendinizi gelişmiş beceriler, daha fazla anlayış ve artan farkındalık ile donatmalısınız. Kişisel gelişim, farklı insanlar için birçok şey ifade eder. Burada bahsettiğimiz şey, yarının pazarında rekabet etmeye ve kazanmaya devam etmenizi sağlayacak olan bilgi ve bilgeliğin (bilginin kullanımı) tutarlı arayışıdır.

Rekabetin Önünde Kalmak İçin Kendinize Yatırım Yapın

Rakiplerinizin çoğunun yapmadığı kendinize yatırım yapmanın harika bir yolu, bir iş koçuyla çalışmaktır. Nişinizi tanımlamanız, işinizi büyütmeniz ve rakiplerinizi geride bırakmanız için hemen benimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu gönderi size ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza dokunun!

Ortalama Derecelendirme / 5. Oy Sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuza göre...

Sosyal medyada bizi takip edin!

Bu gönderi sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl iyileştirebileceğimizi söyler misiniz?

(Visited 25 times, 1 visits today)

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir