Kazanan Ekip Olmanın 6 Anahtarı

Bir işletme sahibi olarak başarılı bir işi yürütürken pek çok özelliğe sahip olmalısınız: Satış, Pazarlama, Finans, İnsan Kaynakları… vb. Ama özellikle küçük işletmelerde en önemlisi unutulabilir- LİDER olmanız gerekir. Bu sadece yaptığınız şey ile ilgili değil, sadece mantıklı adımlar atmakla ilgili de değil, an ve an ve gün ve gün OLMAK için seçtiğiniz kişi ile ilgilidir. Takip etmekten ilham alacağınız türden bir lider misiniz? İyi liderlik alışkanlıkları kazanmanıza yardımcı olmak için, kazanan bir ekip için altı anahtarı uygulayabilirsiniz.

  • Güçlü Liderlik
  • Ortak Hedef
  • Oyunun Kuralları
  • Hareket Planı
  • Risk Almayı Destekleme
  • %100 Katılım ve Dahil olma

Bu 6 anahtar birbirinden güçlü ana maddelerdir. Sizlerle bu maddeleri daha detaylı şekilde inceleyelim:

  1. GÜÇLÜ LİDERLİK

Güçlü liderlik için bir soru sorarak başlamak istiyorum: Eğer onlara ödeme yapmasaydınız insanlar sizi takip eder miydi? Yani, insanlar liderleri olarak sizi takip etmek için para öderler mi? Belki hayır, ama bu ilginç bir test. Güçlü bir lider olarak, nereye gittiğinizi bilmeniz, bunu açıkça ve tutkuyla ifade edebilmeniz gerekir, böylece diğerleri fikre dahil olur ve ilham alır. Güven ve kararlılığa sahip olduğunuz ve işler zorlaştığında bile güçlü ilkelere bağlı kaldığınız görülmelidir.

  1. ORTAK HEDEF

Nereye gittiğinizi bilmediğiniz sürece insanları hiçbir yere götüremezsiniz. Herkesin bildiği net bir hedef veya vizyonunuzun olması gerekir.  Ekibinizin bu vizyon ve hedefin  kendilerine nasıl fayda sağlayacağını bilmeleri  gerekiyor. Herkesin onlara vizyonunuzu ve hedefinizi söylediğinizi duyduğunu ve sessizce “İçinde Benim İçin Ne Var?” diye sorduğunu hayal edin. Herkesin ortak hedefe ulaşmadaki rolünün- katkılarının- ne olduğunu bilmesi gerekir. Ofisinize gelip herkesten bana ortak hedefi söylemesini istesem ve her biri bana bunun için yapmaktan sorumlu oldukları şeyleri söyleseler- hepsi bana tereddüt etmeden söyleyebilir mi?

  1. OYUNUN KURALLARI

Herhangi bir organizasyonda, geniş çapta anlaşılmış bir kurallar dizisi olmalıdır ve yanlış anlaşılma olmaması için bunların yazılı olması gerekir. Bunların her işte olmasını öneriyorum, duvarlarda bir poster olarak durması gerekmiyor (ki durabilir de), ancak onlara verildiğinden beri kimsenin açılmadığı 50 sayfalık bir çalışan el kitabına da gömülmemesi gerekiyor. Her çalışanın uymayı kabul ettiği 10-30 kadar kural. Müşterilere ve diğer personele karşı tutumları, zamanında gelme sözünü ve bir de ortak hedefe bağlılığı içerebilir.

  1. HAREKET PLANI

Denildiği gibi, “Olumlu düşünce, Olumlu AKSİYON olmadan, olumlu hiçbir şeye yol açmaz”. Uzun vadeli (3-5 yıl), cari yıl, cari çeyrek ve cari haftayı kapsayan bir dizi uyumlu planın olması gerekir. Ayrıntılı bireysel düzeyde, insanların bugün için planın ne olduğunu bilmesi !  

  1. RİSK ALMAYI DESTEKLEME

İnsanların risk almasına izin vermek zor olabilir, ancak her kararı ve her aksiyonu mikro olarak yönettiğiniz alternatif çok daha kötü bir alternatiftir. Ekibinizi öngörülen riskleri alma konusunda cesaretlendirmek ve desteklemek önemlidir. Ve bir şeyler ters gittiğinde- ki gidecek- denedikleri için aferin demelisiniz! Evet, bunun zor olabileceğini biliyorum. Dersin öğrenildiğinden ve bir dahaki sefere doğru önlemlerin alınacağından emin olun. Ancak hızlı hareket etmek ve büyümek istiyorsanız, yol boyunca birkaç hata olacaktır.

  1. %100 DAHİL OLMA VE KATILIM

İnsanları “bilmesi gerektiği kadar” temelinde dahil etmek işe yaramaz. İnsanlara asgari şeyleri söyleyerek sürekli ilham ve motive olmalarını sağlayamazsınız. Herkese işlerin NEDEN yapılması gerektiğini ve faydalarının ne olduğunu bildirin, sadece ne olduğunu söylemeyin. Herkesin dahil olduğunu hissetmelerini sağlayın ve kendilerini değerli hissettikleri, dinlendikleri ve bir fark yaratabileceklerini hissettikleri bir kültür olmasını sağlayın.

Okumanın, öğrenmenin  HARİKA olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak fikirler AKSİYON’a dönüştüğünde her zaman daha iyidir… ve hepimiz AKSİYON almak üzereyiz!

EKİP PERFORMANSINIZI GELİŞTİRMEK İÇİN daha fazla yardım istiyorsanız, benimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu gönderi size ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza dokunun!

Ortalama Derecelendirme / 5. Oy Sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuza göre...

Sosyal medyada bizi takip edin!

Bu gönderi sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl iyileştirebileceğimizi söyler misiniz?

(Visited 29 times, 1 visits today)

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir