2024’te Satışları Artıracak 7 Dijital Pazarlama Stratejisi

İşletmenizi büyütmek için neden dijital pazarlamayı kullanmalısınız?

Ürün ve hizmetleri bulmak için interneti ve mobil cihazları kullanan müşterilerden gelen artan talebi karşılamak için işletmelerin güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olması gerekir. Dijital pazarlama bu talebi karşılamanıza yardımcı olacaktır.

Dijital pazarlama stratejisinde 7P (Pazarlama Karması) neden önemlidir?

Pazarlama Karması olarak da bilinen pazarlamanın 7P’si Ürün, Fiyat, Yer, Promosyon, İnsanlar, Süreç ve Fiziksel Kanıtları içerir. Bu unsurlar, dijital pazarlama stratejisi geliştirirken dikkate alınması gereken çok önemlidir. İşletmenizin kapsamını anlayarak, hedef kitlenizi ve hedef kitlenize hangi kanallardan ulaşacağınızı belirleyerek hedef müşterilerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir dijital pazarlama planı oluşturabilirsiniz.

İşletme koçluğu, dijital pazarlama çabalarını geliştirmek isteyen küçük işletmeler için değerli bir kaynak olabilir. İş koçları, pazarlamanın 7P’sini anlamanıza ve hedef müşterilerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir plan geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca işletmenizi tanıtmak, marka bilinirliğini artırmak ve çevrimiçi görünürlüğünüzü artırmak için dijital pazarlamayı kullanma konusunda da rehberlik sağlayabilirler.

7P Dijital Pazarlama Karması

Ürün: Öncelikle sattığınız şeyin bir hizmet mi, deneyim mi yoksa ürün mü olduğunu düşünün, ardından ürününüzün özelliklerini, ambalajını, markasını ve kalitesini göz önünde bulundurun.

Bir işletme koçu, ürünün özelliklerini ve bunların dijital pazarlama kullanılarak nasıl tanıtılabileceğini belirlemenize yardımcı olabilir.

Fiyat: Kâr marjı ve yatırım getirisi (Yatırım Getirisi) elde etmenize yardımcı olacak bir fiyatlandırma stratejiniz olmalıdır. Pazar payını, müşteri beklentilerini, hizmetinizi veya ürünlerinizi yaratma maliyetlerini ve diğer genel giderleri göz önünde bulundurmanız gerekir. İş koçları, tüm bu faktörleri dikkate alan bir fiyatlandırma stratejisinin oluşturulmasına yardımcı olabilir.

Yer: Yürüttüğünüz işin türüne bağlı olarak ürününüzü sattığınız veya tanıttığınız yer değişecektir. Örneğin mağaza içi, e-ticaret çevrimiçi mağazaları, sosyal medya veya kataloglar. İşletmenize hangi dağıtım kanalının uygun olduğunu belirlemek için hedef kitlenizi ve online veya mağaza içi satışların payını göz önünde bulundurmalısınız. Bir iş koçu bu süreçte size rehberlik edebilir.

Promosyon: Farkındalığı artırmak ve ürününüzün satışını teşvik etmek için bir pazarlama stratejisine ihtiyacınız vardır. Dijital pazarlama veya çevrimdışı tanıtım, PR, İçerik pazarlaması ve PPC reklamcılığını içerebilir. Koçlar, hedef kitlenize ulaşmak, marka bilinirliğini artırmak, satışları ve geliri artırmak için promosyonlarınızı stratejilendirmenize yardımcı olabilir.

İnsanlar: Pazarlama karması içinde işletmenizi satan veya tanıtımını yapan kişileri ve hedef kitlenizi ifade eder. Buna müşteri hizmetleri, operatörler ve pazarlama temsilcileri de dâhildir.Müşterinin yaşadığı deneyimde ekiplerinizin davranışı, etkileşimi de oldukça önemlidir. Bir iş koçu, ekibinizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamanıza ve hedef KPI’larınıza ve karlarınıza ulaşabilmeniz için daha üretken olmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca dijital pazarlama gibi bazı hizmetlerin ajanslara dış kaynak olarak verilmesini de sağlayabilirsiniz.

Süreç: Ürününüzü, promosyonlarınızı ve hedef kitlenizi belirlediğinize göre, hizmeti veya ürünü hedef pazarınıza nasıl sunacağınızı düşünmelisiniz. Süreç, müşteri yaşam döngüsünde veya satış hunilerinde görülebilen müşteri ilgisi, satış, paketleme, teslimat ve elde tutma işlemlerinden oluşur. Bir iş koçu, müşterilerinizi memnun etmek için ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kolayca işlemenize yardımcı olacak bir süreç oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Fiziksel Kanıtlar: Sürecin, promosyonun veya ürünün başarılı olduğunu belirlemek için KPI’ların ve diğer hedeflerin belirlenmesi, analiz sırasında veriler ve içgörüler üzerinde düşünmenize yardımcı olabilir. Dijitalde var olduğunuz kadar fiziksel görülebilirlik de çok önemlidir. Günümüzde potansiyel müşteriler dijitalde görüp fizikselden satın alabiliyor ya da fizikselde görüp dijitalden satın alabiliyorlar.Bir iş koçu bu bilgileri analiz etmenize, daha iyi hedefler belirlemenize ve işletmeniz için nakit akışlarını gözden geçirmenize yardımcı olabilir.

İşletmenizi tanıtmak için dijital pazarlamayı nasıl kullanabilirsiniz?

Dijital pazarlama stratejisi kullanarak işletmenizi arama motorlarında, sosyal platformlarda ve            e-postada tanıtmak için dijital pazarlamayı kullanabilirsiniz. Dijital pazarlama stratejisi, işletmenizi hedef kitlenize tanıtmanıza yardımcı olmak için PPC (Tıklama Başına Ödeme), SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), web sitesi optimizasyonu, sosyal medya pazarlaması veya e-posta pazarlamasını kullanmanıza ve birleştirmenize yardımcı olur.

Marka bilinirliğini artırmak için dijital pazarlama nasıl kullanılır?

Dijital pazarlama yoluyla marka bilinirliğini artırmak, güçlü bir çevrimiçi varlık oluşturmayı ve markanızı çeşitli dijital kanallarda tutarlı bir şekilde tanıtmayı içerir. Marka bilinirliğini artırmak için dijital pazarlamayı kullanmanın bazı yolları şunlardır:

Sosyal Medya Pazarlaması: Hedef kitlenizle bağlantı kurmak için Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi popüler sosyal medya platformlarını kullanın. Ayrıca markanızla ilgili bilgileri paylaşabilir, potansiyel ve mevcut müşterilerinizle etkileşime geçebilirsiniz.

İçerik Pazarlama: Hedef kitlenize iç görü ve çözümler sunan blog gönderileri, videolar, infografikler ve e-kitaplar gibi değerli, bilgilendirici ve alakalı içerikler oluşturun ve paylaşın.

Etkileyici Pazarlama: Sektörünüzde geniş bir takipçi kitlesine sahip olan ve marka mesajınızla daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilecek etkileyicilerle ortak olun.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Web sitenizi ve içeriğini arama motorları için optimize edin, böylece insanlar markanızla ilgili anahtar kelimeleri aradığında web siteniz arama motoru sonuç sayfalarının (SERP’ler) en üstünde görünür.

Tıklama Başına Ödeme (PPC) Reklamcılığı: Sizinki gibi ürün ve hizmetleri aktif olarak arayan potansiyel müşterilere ulaşmak için arama motorlarına ve diğer web sitelerine hedefli PPC reklamları yerleştirebilirsiniz.

E-posta Pazarlama: Markanız hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve müşterilerinizle ilişkiler kurmak için hedef kitlenize hedefli ve kişiselleştirilmiş e-postalar gönderin.

Etkinlik Pazarlama: Hedef kitlenizle bağlantı kurmak ve markanızı tanıtmak için etkinliklere, web seminerlerine veya sanal etkinliklere ev sahipliği yapın.

Markanızı bu dijital kanallarda sürekli olarak tanıtarak marka bilinirliğini artırabilir ve daha geniş bir kitleye ulaşabilir, sonuçta daha fazla tanınırlık ve müşteri sadakati sağlayabilirsiniz.

İş koçları, daha fazla müşteri kazanmak için pazarlama çalışmalarınızı hangi dijital kanala odaklamanız gerektiğine ilişkin stratejilere karar vermenize yardımcı olabilir.

SEO Stratejisini Neden ve Nasıl Kullanmalısınız?

İşletmenizi tanıtmak için dijital pazarlamayı kullanmanın bir yolu, pazarlama stratejileriniz için ana kanal olarak arama motoru optimizasyonunu kullanmaktır. Web sitenizi kullanıcı deneyimini ve içeriğini arama motorları için iyileştirecek şekilde optimize ederek, arama motoru sıralamalarınızı iyileştirebilir ve web siteniz sıralamalarda yükseleceğinden sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.

Bu durum işletmenizin daha fazla görünür olmasına, marka bilinirliğinin artmasına ve sonuçta daha fazla müşteriye yol açabilir.

Sosyal Medya Stratejisini Neden ve Nasıl Kullanmalısınız?

Sosyal medya, işletmenizi tanıtmak ve marka bilinirliği oluşturmak için etkili bir araçtır. Sosyal medya hesapları oluşturup yöneterek hedef kitlenizle bağlantı kurabilir, ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi paylaşabilir, müşterilerinizle etkileşime geçebilirsiniz. Bu durum potansiyel müşterilerle ilişkiler kurmanıza ve çevrimiçi varlığınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

PPC Stratejisini Neden ve Nasıl Kullanmalısınız?

Tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığı, işletmenizi çevrimiçi ortamda tanıtmanın başka bir etkili yoludur. Reklamlar oluşturarak ve bunları arama motorlarına ve sosyal medya reklamcılık web sitelerine yerleştirerek, PPC kampanyalarınızda belirli anahtar kelimeleri ve arama terimlerini hedefleyebileceksiniz. Ayrıca benzer ilgi alanlarına sahip kitleleri hedefleyebilir ve sizinkine benzer ürünleri/hizmetleri aktif olarak arayan potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz. PPC pazarlaması, sitenize daha fazla trafik çekmenin ve satışları artırmanın uygun maliyetli bir yolu olabilir.

E-posta Stratejisini Neden ve Nasıl Kullanmalısınız?

E-posta pazarlaması aynı zamanda müşterileri hizmetinizi kullanmaya veya işletmenizden bir ürün satın almaya teşvik etmek için de değerli bir araçtır. Hedef kitlenize hedefli ve kişiselleştirilmiş e-postalar göndererek onları yeni ürün ve hizmetler, özel promosyonlar ve diğer önemli bilgiler hakkında bilgilendirebilirsiniz. Bu kapsam müşterilerinizle güven ve sadakat oluşturmanıza ve satışları artırmanıza yardımcı olabilir.

Özetlemek gerekirse, dijital pazarlama, içinde bulunduğumuz dijital çağda işletmeler için paha biçilmez bir süreçtir. Pazarlama karmasının 7P’sini bilmek ve dijital pazarlama stratejisi oluşturmak, müşterilerinizi başarılı bir şekilde hedeflemenize ve şirketinizin görünürlüğünü artırmanıza yardımcı olacaktır.

İşletme sahipleri, web sitelerini arama motorları için optimize etme, sosyal medyayı kullanma, tıklama başına ödeme kampanyaları yürütme ve tanıtım amaçlı e-posta pazarlama stratejileri gibi dijital pazarlama stratejilerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olacak bir işletme koçundan yararlanabilirsiniz.

Bu gönderi size ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza dokunun!

Ortalama Derecelendirme / 5. Oy Sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuza göre...

Sosyal medyada bizi takip edin!

Bu gönderi sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl iyileştirebileceğimizi söyler misiniz?

(Visited 141 times, 2 visits today)

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir