Pazarlama Bütçenizi Para Harcamadan Artırmanın 4 Yolu

Pazarlama bütçeniz için ne kadar paranız olursa olsun, her zaman daha fazlasına sahip olmak güzeldir. Aslında daha fazla para yatırmadan, pazarlama bütçenizi genişletmenin ve yatırımın getirisini artırmanın bazı yolları vardır. Büyük değişiklikler yapmadan sahip olduklarınızdan en iyi şekilde yararlanabileceğiniz beş yoldan bahsedeceğim.

Fazla Para Yatırmadan Pazarlama Bütçenizi Artırmanın 4 Kolay Yolu.

Pazarlama Hedeflerinizi Bilin

Pazarlama aksiyonlarınızdan ne elde etmek istiyorsunuz? X adet web sitesi trafiği, X adet satış X adet mağazanıza gelen kişi, X adet yeni müşteri. Bunlar, Pazarlama bütçenizi belirlemeden önce bile düşünmeniz gereken şeylerden bazılarıdır.
Elde etmek istediğiniz sonuçları bilmek, planlarınıza yön verecek ve planladığınız şeye ulaşmanızda yardımcı olmayacak zorunlu olmayan harcamaları ortadan kaldıracaktır.

İdeal Müşterinizi Tanıyın

Tam olarak kime pazarlama yaptığınızı bilmiyorsanız, pazarlama bütçeniz verimli bir şekilde harcanmıyor demektir. Pazarlama yolculuğunuza başlamadan önce hedef kitleler ve kişiler oluşturmak, müşterileri nerede bulacağınıza ve onları nasıl çekeceğinize daha fazla odaklanmanızı sağlayacaktır.
Artık herkesin hedef kitleniz olduğunu, herkese satış yapabilmek istediğinizi sakın söylemeyin. Herkesi hedefliyorsanız hiç kimseyi hedeflemiyorsunuz demektir.
İdeal müşterinizin kim olduğunu ve ürünlerinizi gerçekte kimin satın aldığını ve işinizle ilgilendiğini düşünmek için biraz zaman ayırın. Bunlar arasında, pazarlamaya daha fazla para yatırmadan önce daha küçük bir gruba odaklanmanıza olanak sağlayacaktır.
Bunu yaparak, hedeflediğiniz kişiler sunduklarınızla daha çok ilgileneceğinden dolayı daha fazla dönüşüm elde ettiğinizi göreceksiniz.

Tekrar Tekrar Test Edin ve Ölçün

  1. Ölçmüyorsanız, bir şeyin çalıştığını nasıl anlarsınız?
  2. Test etmezseniz başka bir şeyin daha iyi çalışacağını nereden biliyorsunuz?
    İşe yaradığını bildiğiniz şeylere bağlı kalmak cazip gelse de muhtemelen aynı fiyata daha iyi çalışan bir şey var. Test etmek ve ölçmek, daha fazla zaman ayırmanız anlamına gelebilir, ancak daha fazla potansiyel müşteri ve dolayısıyla daha yüksek kar yaratan bir taktik bulabilirsiniz.

Ucuz Müşteri Adayı Oluşturma Alternatiflerini Keşfedin

Her Pazarlama finansal yatırım gerektirmez. Bazen sadece zamanınızı alır! Ve zaman nakit olsa da pazarlama çabalarınız için zaten biraz zaman harcıyor olmalısınız. Zamanınıza gerçekten odaklanmak için “Unutulmayan” içerik olarak bilinen, zamana meydan okuyan, tüm yıl boyunca alakalı içerik parçaları oluşturmaya çalışın. Bunu yaparak, ihtiyaç duyduğunuzda çekebileceğiniz ve tanıtabileceğiniz harika içeriğe sahip olacaksınız.

Test edip ölçebileceğiniz bazı basit ve ucuz fikirler şunlardır:

  • Mevcut müşterilere e-posta bültenleri
  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • Dijital kartpostallar
  • Kendin Yap

Ekip üyelerinizin her birinin güçlü yanlarını biliyor musunuz? Belki de yazma konusunda harika olan, tasarım işleriyle uğraşan veya fotoğrafçılıkla uğraşan bir çalışanınız var. Halihazırda şirket içinde bulunan bu becerilerden yararlanarak, pahalı dış ajanslara yaptığınız yatırımı azaltabilirsiniz. Yetki verebileceğiniz herhangi bir ekip üyeniz yoksa, bu süreçte size yardımcı olabilecek birçok araç vardır. Canva.com, tasarımcı olmasanız bile tasarım çalışmaları için harikadır! Grammerly ve Hemingway Editor gibi yazma araçları, yazmanızı bir sonraki seviyeye taşıyan düzenlemeler önererek yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Şu anda nelere dış kaynak sağladığınıza bir göz atın ve şirket içinde yapabileceğiniz görevleri not edin.
Pazarlama bütçenizi genişletmek karmaşık değildir. Pazarlamanıza daha fazla yön vermek, şirket içinde daha fazla içerik oluşturmak ve işiniz için gerçekten neyin işe yaradığını bulmak kadar basittir. Pazarlamanızın nasıl ilerlediğinden emin değilseniz, en iyi yaptığınız alanları ve nelerin üzerinde çalışılması gerektiğini bulmak için ücretsiz Pazarlama Stratejisi Testini deneyin. Hemen benimle iletişime geçerek pazarlamanızın sizin için çalışmasını sağlayın.

Pazarlama olmadan satışınızı artıramazsınız. Şirketinize özel olarak neler yapabiliriz bunu görüşeceğimiz 1 saatlik ücretsiz bir görüşme teklifim var sizlere… Randevu almak için hemen tıklayın iletişim bilgilerinizi bırakın, size hemen geri dönüş sağlayalım…

Bu gönderi size ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza dokunun!

Ortalama Derecelendirme / 5. Oy Sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuza göre...

Sosyal medyada bizi takip edin!

Bu gönderi sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl iyileştirebileceğimizi söyler misiniz?

(Visited 69 times, 1 visits today)

1 Comments

  1. Mehmet Baran 20 Eylül 2021 at 12:55

    Pazarlama bütçemi artırmak için kaynak arıyordum tam bana göre bir kaynak. Pazarlama bütçesi için her şeyi barındırıyor.

    Reply

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir