İşletmeniz Bu 10 Sisteme Sahip mi?

Ben sistemlerin iyi yağlanmış bir makine gibi çalışan işletmelerin anahtarı olduğuna inanıyorum. Harika sistemlere sahip olmanın amacı, işinizde kendinize zaman, enerji ve para kazandırmak ve nihayetinde kârlı ve siz olmadan da tıkır tıkır çalışabilen bir işletmeye sahip olmaktır. Eğer nihai hedefiniz bu değilse, o zaman bu işi neden yaptığınızı bir kez daha düşünün.

Sistemler, işinizden gerçekten istediğiniz şeyi elde etmenizi sağlayacak kilit mekanizmalardır. Size zaman özgürlüğü, para ve servet üretimi ve mümkün olduğunu bildiğiniz kontrol edilebilir, tutarlı bir büyüme.

Bunu yapma yöntemim, işletme sahiplerinin ihtiyaç duydukları temel sistemleri uygulamalarına yardımcı olmaktır. Burada iki yol izlenir. Birincisi işletmedeki gerçek tıkanıkları, darboğazlıkları ele almak (her seferinde bir tane) ve büyüme için bir sonraki seviyenin kilidini açmak.

Sistemleri uyguladığınızda neredeyse anında ortaya çıkan etki, daha tutarlı kârlar, üretkenliği artmış çalışan bağlılığı, zamandan ve israftan tasarruf, pazarlamadan daha iyi bir yatırım getirisi ve operasyonlarda tutarlılıktır.

İşte, uygulamanıza yardımcı olduğumuz en yaygın 10 iş sistemi. Bunları en kısa zamanda işinize uygulayın.

İşletmenizin Sahip Olması Gereken 10 Sistem

1.  Yeni İşe Alımlar

Mümkün olan en kısa sürede üretime başlayabilmeleri için her işe alımın düzgün bir şekilde yapılması gerekir. Benim adım adım ilerleyen sistemim yeni işe alınanların eğitilmesini, test edilmesini ve onaylanmasını sağlar. Böylece en kısa sürede hız kazanırlar. Doğru işe alım sistemleriniz olmazsa, ne kadar çok ve ne kadar hızlı tartabileceğiniz konusunda bir cam tavan kurarsınız.

2.  Pazarlama Motorları

İşinizdeki her şeyin tekrarlanabilir ve ölçeklendirilebilir olması için sistemleştirilmesi gerekir. Buna kesinlikle pazarlamanız da dahil.

Potansiyel müşteri yaratma süreciniz sistematik olmalıdır. Böylece işinizde asla bolluk ya da kıtlık aşamalarından geçmek zorunda kalmazsınız. İşletmenize yatırdığınız her bir ₺₺ için daha fazla ₺₺₺₺ gelmelidir.

Peki bu neden bazı işletmeler için doğru bazı işletmeler için ise yanlış hale gelmiştir? Çünkü pazarlama çoğu işletme sahibi için bir masraf haline gelmiştir fakat bir yatırım olmalıdır. Çoğu işletme sahibi 2-3 pazarlama stratejisine sahip bir kıtlık zihniyetiyle çalışıyor ve neyin işe yaradığını, potansiyel müşterilerinin nasıl geldiğini bilmiyor. Test etmiyor ve ölçmüyor, sadece karanlıkta rastgele bir tahminde bulunuyorlar ve en iyisini umuyorlar.

Kötü tasarlanmış ve uygulanmış 2-3 pazarlama stratejisiyle büyüyen bir işletmeye sahip olabileceğinizi düşünüyor musunuz? Müşteri edinme maliyetinizi nasıl azaltacağınız ve müşteri yaşam boyu değerini nasıl artıracağınız konusunda tavsiyeye ihtiyacınız varsa benimle iletişime geçin, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

3.  Mesaj ve Konumlandırma Süreçleri

Pazarlamaya yatırım yapmadan önce konumlandırmanızı doğru yapmanız gerekir. Bunun dönüşümler üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Mesajınızı ve konumlandırmanızı her üç ayda bir gözden geçirmek, optimize etmek için yapılandırılmış bir yola ihtiyacınız var. Böylece vizyonunuza ulaşmanıza yardımcı olmak için sürekli daha iyi bir hale gelir.

4.  Planlama Sistemi

Eğer günlük, haftalık, aylık ve üç aylık bir planınız yoksa… Size iyi şanslar. İlk günden itibaren reaktif modda, işiniz tarafından her zaman rehin tutulacaksınız.

Proaktif yerine reaktif olduğunuz takdirde tutarlı bir büyüme gerçekleşemez.

Doğru planla odaklanır, kontrolü ele alır ve ne yapılması gerektiğini net bir şekilde belirlersiniz. Böylece tonlarca zaman ve stres tasarrufu sağlarsınız. Bu da çok iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

5.  Finansal Sistem

Pek çok işletmenin temel sorunu nakit akışı. Hiç şüphesiz servet oluşturmanıza, kâr marjlarınızı düzeltmenize ve geceleri bir bebek gibi uyuyabilmeniz için mali durumunuzu tahmin etmenize yardımcı olacak sistemlere ve stratejilere ihtiyacınız var. Bazı işletme sahipleri müşterileri için bir banka haline gelmiştir. Nakit kraldır, ona bu şekilde davranın.

İşletmenizin Finansal Takibi, Raporlaması ve Süreci Var Mı?

Eğer yoksa muhtemelen çok fazla hazır paraya hayır diyor, gereksiz strese giriyorsunuz demektir. Finansal sistemlerinizi düzene sokmak, finansal ve hedef ustalığına baktığım iş ustalığı aracılığıyla müşterilerimin yapmasına yardımcı olduğum en önemli şeylerden biri.

Konuştuğum çoğu işletme sahibi günün hangi saatinde ya da haftanın hangi gününde kâr ettiklerini bilmiyor ve doğru KPI’lar hakkında bilgi sahibi değiller. İşletmenin performanslarını anlamak ve işletmede gerçekten bir kâr elde edilip edilmediğini anlamak görmek için muhasebecilerinin yıl sonu mali raporlarını hazırlamasını bekliyorlar.

Eğer işinizde istikrarlı bir kâr elde edemiyorsanız, bir kişiden aldığınız aldığınız parayla diğerine ödeme senaryosu içerisindeyseniz değişmesi gereken şey işiniz ya da içinde bulunduğunuz pazar değil, iş sahibi olarak sizsiniz demektir.

6.  Satış Sistemi

Potansiyel müşterileri etkili bir şekilde müşteriye dönüştürebilecek bir satış sisteminiz var mı? Rakamlarınızı biliyor musunuz? Gelişiyor musunu? Rakamlarınızı ve mevcut gerçekliğinizi bilmiyorsanız olmak istediğiniz yere nasıl ulaşabilirsiniz? Unutmayın, rakamlar iş dünyasının dilidir.

Pazarlama motorlarını çalıştırmadan önce, daha iyi bir düzeyde dönüşüm sağlamanız gerekir. Bu nedenle işletme sahipleriyle çalışırken yapılandırılmış bir şekilde çalışırım, pazarlama ve potansiyel müşteri yaratmaya geçmeye önce işin diğer alanlarını geliştirmeye odaklanırım.

Eğer kilit alanlarda boşluklar varsa, finansal sisteminiz olmadığı için hazır parayı masada bırakıyorsanız çok sayıda müşteri adayı gelmesinin de bir anlamı yoktur. Bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız benimle iletişime geçebilirsiniz. 5 yol ve 6 adım stratejilerimizin işinize nasıl uygulanabileceğini sizlerle paylaşmak isterim.

7.  Sabah Rutini ve Zihniyet

İşinizin büyüklüğü asla zihniyetinizi aşmamalıdır. Bu yüzden zihninizi bir sonraki seviyeye hazır hale getirmelisiniz. Zihninizde büyümek ve genişlemek için daha fazla alan yaratın. Konfor alanınızdan çıkın ve tedirginlik yaşamaktan korkmayın.

Tüm harika şeyler konfor alanınızın dışında gerçekleşir. İşiniz basitçe sizin bir yansımanızdır. Sizin büyüme seviyenize göre büyür, bu nedenle sahip olmak istediğiniz şeye sahip olmak için önce yapılması gereken her şeyi yapan o kişi olun.

Bu konuda sizlere yardımcı olmak için sağlık, sabah rutini, enerji, üretkenlik, öğrenme, gelişme ve diğer alışkanlıklar (bunların hepsi birer sistemdir) konusunda sistemlere sahip olmanızı öneriyorum. Böylece en iyi halinizde ve büyümeye hazır olabilirsiniz.

Bunlar işinizin temelleri ile doğrudan ilgili değildir ancak sahip olduğunuz zihin yapısı ve sağlık sistemlerinden daha büyük etki yaratan pek fazla şey yoktur.

8.  Toplantı Sistemi

Ekiplerin karşılaştığı bir numaralı sorun: iletişim ve netlik eksikliği. Bu sorun ilerlemeyi takip edebilmeniz ve ekibinizi sorumluluk sahibi olabilmesi için uygun toplantı yapıları ve gündemleri oluşturarak çözülebilir. Şirketinizin bir makine gibi iletişim kurmasını sağlayacak iyi bir toplantı akışınız var mı? Eğer yoksa toplantı sistemlerinin zamanı gelmiş demektir.

9.  İşe Alım Sistemi

Kaldıracın en önemli anahtarlarından biri ekibinizi oluşturmaktır. Bu, en kapsamlı ve önemli sistemlerden biridir çünkü dünya standartlarında bir ekip kurmak çok az kişinin yapabildiği bir şeydir ve bir girişimci olarak hayatınızı kolaylaştıracak, 7 veya 8 haneli rakamlara ulaşmanızı sağlayacak temel kaldıraçlardan biridir.

10. Ekip Yönetimi Sistemleri

Ekip yönetimi sistemleri listenin sonuncusu fakat en önemlisi. Bu, ekibinizi doğru bir şekilde yönetmek ile ilgilidir çünkü zamanınızı insanlara bebek bakıcılığı yaparak veya mikro yönetim uygulayarak geçirmek istemezsiniz. Bu amacınızı boşa çıkarır.

Ekip yönetim sistemleri insanları değerlendirmenize, ne yaptıklarını bilmenize ve performanslarını etkili ve verimli bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olmanıza olanak tanır. A oyuncularını işe almak elbette harika bir şeydir, ancak onları yaratmak, sürdürmek ve geliştirmek başka bir şeydir.

Unutmayın, sistemler işinizden istediğiniz her şey elde edebilmeniz için birer anahtardır. Peki, sistemler konusunda ne durumdasınız? Bu temel on sisteme sahip misiniz? Eğer değilseniz neden?

Bu sistemlere sahip olursanız sadece 90 gün içinde yepyeni bir noktada olabilirsiniz. Öyleyse, işinizi uzun vadeli olarak inşa etmeye ve sizi yabani otlardan kurtarmaya hazır mısınız?

Şimdi işinizi bir makine gibi inşa etme zamanı. İşletmenizin sahip olması gereken sistemleri kurma, tutarlı kârlar sağlama, siz olmadan da tıkır tıkır işleyen bir işletmeye sahip olmak için işletme koçu ile iletişime geçebilirsiniz.

En uygun işe alım süreci nedir?

İşletmenin ihtiyacına göre işe alım süreçleri değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak pozisyonun tanımlanması, adayların ilan edilmesi, varsa mülakatlar, referans kontrolleri ve teklif yapma aşamalarını içermektedir.

Pazarlama motorları nelerdir ve nasıl çalışırlar?

Pazarlama motorları, karşısında verilen her değerin karşılığı gelmelidir. Eğer verilen her maddi değer sizlere 2 kat olarak gelmiyorsa, pazarlama stratejilerinin değişmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Bizimle iletişime geçerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Doğru mesaj ve konumlandırmayı nasıl oluşturabiliriz?

Doğru mesaj ve konumlandırmayla birlikte, hedef kitlenizi ve işletmenizi değer teklifini anlamaktan geçmektedir. Bu bilgilere dayanarak, hedef kitlenizi çekmek amacıyla diğer işletmelerden farkınızı betimleyecek bir mesaj stratejisi oluşturulmalıdır.

Doğru planlama sistemi nedir?

Doğru planlama işletmelerin büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Ancak etkili planlama sistemleri başlıca; hedeflerin belirlenmesi, kaynakların tahsisi ve ilerlemenin izlenmesi gibi maddelerin dahil olmak üzere, işletmelerin hedeflerine yönelik süreçleri içermelidir.

Uygun finansal sistem nedir?

Finansal faaliyetlere ayrılan kaynaya göre değişmektedir. Ancak maliyet kontrolü, gelir - gider analizi, bütçeleme ve tahmin yapma gibi temel finansal faaliyetleri içermelidir.

Uygun satış sistemi nedir?

İşletmenizin satış yapmak için temel aldığı kaynaklara göre değişen bu sistem, hedef müşterilerin belirlenmesi, satış süreci yönetimleri, müşteri ilişkileri yönetimi ve satış verilerinin takibi gibi ana maddeleri içermelidir.

Çalışanların sabah rutini nasıl olmalıdır?

Sabah rutini verimliliği artırmak için çalışanların günün ilk saatlerinde yemek yemek, egzersiz yapmak, işlerinin organizelerini yapmak gibi sağlıklı alışkanlıklarına teşvikleri içermelidir.

Etkili bir toplantı sistemi nasıl oluşturulabilir?

Etkili toplantı sistemi oluşturmak için, toplantıların amacının önceden belirlenmesi, katılımcıların belirlenmesi ve zaman aralığının kaymaması, önemli olan notların yeniden paylaşılması gibi süreçleri içermelidir. Aynı zamanda toplantıdan önce toplantının konusunun işletme ile ilgili olup olmadığı belirlenmelidir.

Uygun işe alım sistemi nedir?

Etkili işe alım sistemi, uygun adayları kendi bünyesine çekebilmek için yapılmaktadır. Etkili bir iş ilanı oluşturma ve iş ilanında istenilen tüm bilgileri doğru şekilde verebilme, mülakat ve referans kontrollerinde bulunma, adayların deneyim süreleri ve becerilerine uygun şekilde olduğunun kontrollerini sağlamaktan geçmektedir.

Uygun ekip yönetimi sistemi nedir?

Etkili ekip yönetimi sistemi, takım üyelerinin görevlerini ve sorumluluklarını belirleme, ekip üyelerin arasındaki iletişimleri güçlü tutma ve kolaylaştırma, performans izleme, performans geri bildirme süreçlerini içermelidir. Takım üyeleri arasındaki işbirliği ve üyeler arasında motivasyon artırmak için çeşitli aktiviteler yapmak da oldukça önemlidir.

Bu gönderi size ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza dokunun!

Ortalama Derecelendirme / 5. Oy Sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuza göre...

Sosyal medyada bizi takip edin!

Bu gönderi sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl iyileştirebileceğimizi söyler misiniz?

(Visited 24 times, 1 visits today)

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir